zondag 11 maart 2012

Kaasfondue










Om te vieren dat een Nederlandse kaas de eerste prijs heeft gewonnen bij het 'Kaaswereldkampioenschap' in het Amerikaanse Madison hier een recept voor kaasfondue (of is dat oneerbiedig ?) In ieder geval Proficiat FrieslandCampina !

Men neme:
-600 gram zachte kaas, geraspt
-1/2 litertje witte wijn (als je tijdens de bereiding ook een slokje lust dan liever ietsjes meer pakken)
-teentje knoflook
-1 eetlepel Maizena
-peper naar smaak
-stokbrood en/of groenten om te dopen

Even ter info: de kaas moet geraspt zijn om klontjes te voorkomen, en je moet e.e.a. binden met Maizena om schiften te voorkomen, wijn en het vet uit de kaas willen van nature nl. niet zo goed mengen.

Enfin, verwarm de wijn in een pan tot tegen de kook, bewaar een beetje wijn om de Maizena mee aan te maken. Knijp de knoflook in een knoflookpers uit boven de wijn (of eerst goed fijnsnijden en dan toevoegen)
Voeg in delen de geraspte kaas toe, geef het wat tijd om goed te smelten
De Maizena aanmaken met wat wijn (of water) en toevoegen, wat peper erbij en roeren tot alles goed gebonden is.
Houd de fondue warm op tafel met een warmhoudplaatje of iets met een brander of theelichtje (o ja rechaud heet dat) en nu maar vanalles wat je lekker vind dopen

Smakelijk fonduen !

Geen opmerkingen:

Zoekerdezoek

Google